Jäsenlehti

Julia Burman
shs@histseura.fi

Puh: (09) 22869351

Suomen Historiallisen Seuran toiminnassa on julkaiseminen perinteisesti ollut keskeisellä sijalla, sillä tiedon tuominen niin tutkijoiden kuin suurenkin yleisön tietoisuuteen kuuluu Seuran tavoitteisiin. Julkaisutoiminnassa Seura tekee yhteistyötä muiden seurojen kanssa.

LEHDET

SHS julkaisee jäsentiedote-lehteä, joka lähetetään jäsenille. Jäsenlehtiin voit tutustua paremmin tästä. (Jäsenlehti)

SHS julkaisee Historiallista Aikakauskirjaa (www.historiallinenaikakauskirja.fi) yhteistyössä Historian Ystäväin Liiton kanssa. Tilaajat voivat lukea lehteä myös digitaalisesti. Tilaajat voivat pyytää tunnukset Historian Ystäväin Liiton sihteeriltä: toimisto@historianyst.fi  www.historianyst.fi

Historiallisen Aikakauskirjan päätoimittajaksi vuosille 2016-2020 on
valittu dosentti Anu Lahtinen.  Hän on ollut mukana HAikin toimituskunnassa vuodesta 2011 alkaen.  Anu Lahtinen on Turun yliopiston Suomen Historian dosentti, kulttuuri-, sosiaali- ja sukupuolihistorian tutkija.  Hän on työskennellyt  tutkijana Helsingin yliopiston tutkijakollegiumissa. Dosentti Lahtinen on myös ollut Ennen ja Nyt -nettilehden päätoimittaja. Hänellä on monipuolinen kirjallinen tuotanto sekä tieteellisiä että populaarimpia julkaisuja.

SHS on Agricola-historiaverkon kanssa yhteistyössä myös mukana Ennen ja Nyt netti-lehdessä. (www.ennenjanyt.net)

KIRJAT

Kirjoista voit tiedustella Tiedekirjasta, sillä kaikki SHS:n kirjat ovat siirretty Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran alaisuuteen, myös sivupalkissa mainitut kirjat. Niitä myy Tiedekirja
www.tiedekirja.fi  sekä SKS:n nettikauppa http://skskirjat.pikakirjakauppa.fi/

SHS huolehtii siitä, että sen perinteisissä julkaisusarjoissa julkaistaan vain tieteelliset kriteerit täyttävää tutkimusta. Kirjasarjojen kustantaminen on siirretty Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraan, niinpä sivupaneelista voi klikata tietoja kirjoista v. 2000 asti. Sen jälkeen tiedot löytyvät SKS:n sivuilta: www.finlit.fi
SHS valitsee asiantuntijat, joiden lausuntojen perusteella SHS ja SKS hyväksyvät (tai hylkäävät) tutkimukset julkaistaviksi.

Suomen Historiallisen Seuran perinteisten sarjojen julkaisuprofiilit ovat seuraavanlaiset:
1) Historiallisia Tutkimuksia -sarjassa julkaistaan korkeatasoisia suomenkielisiä tutkimusmonografioita.
2) Bibliotheca Historica on väitöskirjasarja, jossa julkaistavat teokset voivat olla suomen- tai englanninkielisiä.
3) Vanha ja arvostettu sarja Historiallinen Arkisto on varattu suomenkielisille historia-alan artikkelikokoelmille.
4) Studia Historica -sarjassa julkaistaan englanninkielisiä artikkelikokoelmia tai suppeahkoja tutkimusmonografioita. SHS:n tarkastusmenettelyn piiriin kuuluu myös sarja Studia Fennica Historica, jossa julkaistaan englanninkielisiä tutkimusmonografioita. Tälle sarjalle SHS:n julkaisuvaliokunta on esittänyt SKS:n nimeämän tieteellisen päätoimittajan, joka on professori Pasi Ihalainen.
5) Käsikirjoja ja
6) Suomen historian lähteitä ovat nimensä mukaisesti joko käsikirjamaisia perustutkimuksia tai lähdejulkaisuja.
Seuran sarja Todistuskappaleita Suomen historiaan lopetettiin vuonna 1915.
Sarjojen ulkopuolella on SHS julkaisut myös muita tutkimuksia ja juhlakirjoja.

Näitä kaikkia voi ostaa joko
Tiedekirja,
Snellmaninkatu 13, 00170 Helsinki, puh. 09-635 177;  tiedekirja@tsv.fi , www.tiedekirja.fi

SHS:n jäsenet saavat alennuksia niin käymällä niissä kuin nettikaupankin kautta ostettaessa. Muista ilmoittaa jäsenyydestäsi ennen laskutusta! Kirjoja myydään myös hyvissä kirjakaupoissa kautta maan.