Seura

Suomen Historiallinen Seura

Suomen Historiallinen järjestää erilaisia tapahtumia, esitelmätilaisuuksia, seminaareja ja kansainvälisiä konferensseja sekä yksin että yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Seura on myös aktiivinen tiedemaailman ja -politiikan toimija.

Seuran toimintaa johtaa puheenjohtajasta ja yhdeksästä tutkijajäsenestä koostuva hallitus. Seuran puheenjohtaja on professori Tiina Kinnunen (Oulun yliopisto) ja varapuheenjohtaja dosentti, yliopistonlehtori Marja Jalava (Helsingin yliopisto). Hallituksen sihteerinä toimii toiminnanjohtaja Julia Burman.

Seura on myös asettanut toimikuntia ja edustajia erilaisia kansallisia ja kansainvälisiä tehtäviä hoitamaan. Seuran kansainvälistä toimintaa koordinoi kansainvälisten yhteyksien toimikunta, joka samalla toimii kansainvälisen historiatieteiden järjestön (CISH) Suomen osastona.

Suomen Historiallisen Seuran hallinto pyritään pitämään mahdollisimman yksinkertaisena, vaikka seuran toiminta on monipuolista.

Seuralla on käynnissä kaksi suurta hanketta:  Suomen Historiallisen bibliografian kerääminen verkkoon  sekä SHS:n historia-hanke

Toiminnanjohtaja hoitaa käytännön asioita ja toimeenpanee hallituksen päätökset. Häneen voi ottaa yhteyttä kaikissa seuraan liittyvissä asioissa.tiimalasi

Toiminnanjohtaja Julia Burman on tavoitettavissa Suomen Historiallisen Seuran toimistosta shs@histseura.fi tai puh. 09-228 69 351.

Vastaanottoaika ke 16-17 lukukausien aikana. Kesäisin toimisto on suljettu.
Käyntiosoite: Tieteiden talo, huone 206, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki.