Jäsenlehti

Toiminnanjohtaja
Julia Burman shs@histseura.fi

Puh: (09) 22869351

Ajankohtaiset tapahtumat ovat etusivulla.

__________________________

SHS järjestää erilaisia tapahtumia, esitelmätilaisuuksia, seminaareja ja kansainvälisiä konferensseja sekä yksin että yhteistyössä muiden kanssa.
Seura on myös aktiivinen tiedemaailman ja -politiikan toimija.
Seura edustaa suomalaisia historiantutkijoita Kansainvälisessä historiatieteiden komiteassa (CISH) sekä muissa kansainvälisissä järjestöissä. Ks. Organisaatio -> toimikunnat.
Seura  hallinnoi myös erilaisia kansallisesti tärkeitä hankkeita ja pyrkii edistämään niin historiantutkimusta kuin historiantuntemustakin yhteiskunnassa.
Seuran julkaisutoiminnasta on sivuilla julkaisut sekä jäsenlehti.
Seura julkaisee yhdessä Historian Ystäväin Liiton kanssa Historiallista Aikakauskirjaa (HAik).
Seura jakaa myös palkintoja.
Yleiskuvan toiminnasta saa tutustumalla toimintakertomukseen.

Vuoden 2012 historiablogipalkinnot
jaettiin Historiantutkimuksen päivillä pe 26.10.2012 klo 19.30. Palkinnon avulla halutaan nostaa esiin hyvin kirjoitettuja, kiinnostavia puheenvuoroja, jotka auttavat ymmärtämään mennyttä tai auttavat soveltamaan mennyttä nykyisyydessä. Palkintokategoriat ja palkitut ovat seuraavat:
* Paras blogi:
Kari Hintsala, Turun museokeskus